Plzeňský nakládaný hermelín

Recepty, Sýry

Suroviny

3 Sedlčanské romadury
1 bílá cibule
1 červená cibule
3 stroužky česneku
2 lžíce nakládaných perličkových cibulek
pár kuliček černého pepře
lžička červené papriky
lžička soli
3 bobkové listy
1 hrst slunečnicových semínek
2 dl plzeňského piva
2 lžíce hrubozrnné hořčice
150 ml slunečnicového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Romadury rozkrojte, posypte z obou stran červenou paprikou a zlehka potřete hrubozrnnou hořčicí, nechte je chvíli odležet. Můžete přiklopit.

  2. Česnek a obě dvě oloupané cibule nakrájejte na kolečka. Kolečkem červené cibule proložte sýr a přiklopte.

  3. Proložené romadury začněte vrstvit do sklenice, spolu s červenou a bílou cibulí. Zasypávejte slunečnicovým semínkem a černým pepřem.

  4. Nakonec rozmíchejte v nádobce, ze které se vám bude dobře nalévat, olej, hořčici a plzeňské pivo, červenou papriku a sůl. Zalijte jimi sýr tak, aby nebyla sklenice úplně vrchovatá. Zavřete a nechejte uležet 2 dny při pokojové teplotě. Poté skladujte v lednici.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!