Plzeňský nakládaný hermelín
Recepty, SýrySuroviny
- 3 Sedlčanské romadury
- 1 bílá cibule
- 1 červená cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce nakládaných perličkových cibulek
- pár kuliček černého pepře
- lžička červené papriky
- lžička soli
- 3 bobkové listy
- 1 hrst slunečnicových semínek
- 2 dl plzeňského piva
- 2 lžíce hrubozrnné hořčice
- 150 ml slunečnicového oleje
Postup Plzeňský nakládaný hermelín
Postup přípravy receptu
-
Romadury rozkrojte, posypte z obou stran červenou paprikou a zlehka potřete hrubozrnnou hořčicí, nechte je chvíli odležet. Můžete přiklopit.
Česnek a obě dvě oloupané cibule nakrájejte na kolečka. Kolečkem červené cibule proložte sýr a přiklopte.
Proložené romadury začněte vrstvit do sklenice, spolu s červenou a bílou cibulí. Zasypávejte slunečnicovým semínkem a černým pepřem.
Nakonec rozmíchejte v nádobce, ze které se vám bude dobře nalévat, olej, hořčici a plzeňské pivo, červenou papriku a sůl. Zalijte jimi sýr tak, aby nebyla sklenice úplně vrchovatá. Zavřete a nechejte uležet 2 dny při pokojové teplotě. Poté skladujte v lednici.