Rybí filé v jogurtové marinádě s hlívou a bylinkami

Recepty, Ryby

Suroviny

4 kousky rybího filé (z mořské tresky)
1 malý bílý jogurt
olivový olej
hrubá mořská sůl
pepř
jemně nasekané bylinky (oregano, bazalka, pažitka)
100 g nadrobno pokrájené hlívy ústřičné
pár kapek citronové šťávy
drcený kmín
1 malá cibulka
máslo na zjemnění

Postup přípravy receptu

  1. Jogurt smícháme s troškou olivového oleje, mořskou,solí, mletým pepřem, bylinkami, pár kapkami citronové šťávy a nadrobno pokrájenou hlívou. Zlehka promícháme. Rybí filé vložíme do marinády a necháme v chladu cca 3 hodiny.

  2. Filé s marinádou přendáme do malého pekáčku s pečícím papírem, který jsme pokapali olivovým olejem. Posypeme drceným kmínem a pečeme v rozehřáté troubě na 170 stupňů cca 20 minut. Když filé začne zlátnout, přepneme troubu na program “gril“ a grilujeme dozlatova. Ke konci grilování posypeme filé nadrobno pokrájenou cibulkou a pokapeme máslem. Podáváme se šťouchaným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!