Rybí filé v jogurtové marinádě s hlívou a bylinkami
Recepty, RybySuroviny
- 4 kousky rybího filé (z mořské tresky)
- 1 malý bílý jogurt
- olivový olej
- hrubá mořská sůl
- pepř
- jemně nasekané bylinky (oregano, bazalka, pažitka)
- 100 g nadrobno pokrájené hlívy ústřičné
- pár kapek citronové šťávy
- drcený kmín
- 1 malá cibulka
- máslo na zjemnění
Postup Rybí filé v jogurtové marinádě s hlívou a bylinkami
Postup přípravy receptu
-
Jogurt smícháme s troškou olivového oleje, mořskou,solí, mletým pepřem, bylinkami, pár kapkami citronové šťávy a nadrobno pokrájenou hlívou. Zlehka promícháme. Rybí filé vložíme do marinády a necháme v chladu cca 3 hodiny.
Filé s marinádou přendáme do malého pekáčku s pečícím papírem, který jsme pokapali olivovým olejem. Posypeme drceným kmínem a pečeme v rozehřáté troubě na 170 stupňů cca 20 minut. Když filé začne zlátnout, přepneme troubu na program “gril“ a grilujeme dozlatova. Ke konci grilování posypeme filé nadrobno pokrájenou cibulkou a pokapeme máslem. Podáváme se šťouchaným bramborem.