Čokoládový koláč s jablky a chutí perníku
Recepty, MoučníkySuroviny
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1/2 hrnku třtinového cukru
- 1/2 hrnku podmáslí
- 1/2 hrnku mléka
- 1/2 hrnku oleje
- 1 vanilkový cukr
- 1 lžičku prášku do pečiva
- 1 lžičku sody
- 2 lžíce kakaa
- 2 lžičky Cara
- 2 lžíce perníkového koření
- 70 ml Amaretta
- 1 čokoládu na vaření
- 2 vejce
- 2-3 jablka záleží na velikosti
- tuk na vymazání formy
- kokos na vysypání formy
Postup Čokoládový koláč s jablky a chutí perníku
Postup přípravy receptu
-
V míse smícháme veškeré sypké suroviny. Přidáme Amaretto, vejce, olej, podmáslí, mléko a nastrouhanou čokoládu. Vše řádně promícháme na hladké těsto, do kterého přidáme na kousky nakrájená jablka a ještě jednou promícháme.
Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 40-50 min. Doba pečení je informativní, každá trouba peče jinak.