Čokoládový koláč s jablky a chutí perníku

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 hrnky polohrubé mouky
1/2 hrnku třtinového cukru
1/2 hrnku podmáslí
1/2 hrnku mléka
1/2 hrnku oleje
1 vanilkový cukr
1 lžičku prášku do pečiva
1 lžičku sody
2 lžíce kakaa
2 lžičky Cara
2 lžíce perníkového koření
70 ml Amaretta
1 čokoládu na vaření
2 vejce
2-3 jablka záleží na velikosti
tuk na vymazání formy
kokos na vysypání formy

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme veškeré sypké suroviny. Přidáme Amaretto, vejce, olej, podmáslí, mléko a nastrouhanou čokoládu. Vše řádně promícháme na hladké těsto, do kterého přidáme na kousky nakrájená jablka a ještě jednou promícháme.

  2. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 40-50 min. Doba pečení je informativní, každá trouba peče jinak.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!