Fofr oběd z tlakáče
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 uzená kuřecí stehna
- 6 středně velkých brambor
- 100 g slaniny (farmářské, anglické, uzeného špeku...)
- 1 cibule
- 1 kápie (nebo jiná čerstvá paprika)
- 4 stroužky CZ česneku
- snítka rozmarýnu
- sůl
- grilovací koření
Postup Fofr oběd z tlakáče
Postup přípravy receptu
-
Slaninku či špek si nakrájíme na proužky, rovněž tak cibuli (tu na půl kroužky) a papriku, česnek na plátky. Syrové brambory zbavíme slupky a nakrájíme na cca 3 mm kolečka.
Do tlakáče dáme slaninu a počkáme, až bude křupavá, pak přihodíme zbytek tzn. cibuli, papriku, česnek a mícháme. Po chvilce přidáme brambory, které osolíme a okořeníme svým oblíbeným kořením.
Uzená stehýnka můžeme taky dokořenit (ale nemusíme). Vhodíme rozmarýn a zavřeme tlakáč. Až začne syčet, tak nastavíme minutku na 5 minut a máme hotovo. Podáváme se salátem.