Červená řepa s fazolovými lusky a rýží
Recepty, Dietní receptyPostup Červená řepa s fazolovými lusky a rýží
Postup přípravy receptu
-
Nejprve uvaříme řepu. Do hrnce dáme vodu, kterou přivedeme k varu. Osolíme, přidáme bobkový list, kmín, anýz a neoloupanou řepu.
Vaříme pod pokličkou asi 1 hodinu. Během toho musíme do hrnce přidávat vroucí vodu (z rychlovarné konvice), protože se voda bude rychle vypařovat a řepa by tak po čase nebyla zcela ponořena.
Po uvaření řepu oloupeme a nakrájíme na kostičky. V jiném hrnci si připravíme lusky. Dáme je asi na 10 minut do vroucí osolené vody.
Kousky řepy a lusky smícháme s uvařenou rýží a podáváme posypané pažitkou:-) Můžeme posypat i sýrem.