Panna Cotta s rybízem

Recepty, Moučníky

Suroviny

500 ml smetany ke šlehání
100 ml mléka
rybíz (nebo jiné ovoce)
2 plátky želatiny
200 g cukru
vanilkový lusk

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si vhodnou nádobu, nebo formičky. Želatinu vložíme do hrnce, zalijeme mlékem a na mírném ohni ji rozpustíme. Nesmí však vařit.

  2. Do dalšího kastrůlku nalijeme šlehačku. Vanilkový lusk podélně rozpůlíme, dužninu nožem vyškrábeme a smícháme ji s cukrem. Cukr přidáme ke smetaně a za stálého míchání (metličkou) ji přivedeme k varu. Poté, co smetana přejde varem, zmírníme oheň a šleháme, dokud smetana nezačne houstnout. Přidáme želatinu, vše prošleháme, ale hmotu už dále nevaříme.

  3. Hotovou hmotu vlijeme do formiček nebo do formy a chladíme v lednici minimálně 3 hodiny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!