Panna Cotta s rybízem
Recepty, MoučníkySuroviny
- 500 ml smetany ke šlehání
- 100 ml mléka
- rybíz (nebo jiné ovoce)
- 2 plátky želatiny
- 200 g cukru
- vanilkový lusk
Postup Panna Cotta s rybízem
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si vhodnou nádobu, nebo formičky. Želatinu vložíme do hrnce, zalijeme mlékem a na mírném ohni ji rozpustíme. Nesmí však vařit.
Do dalšího kastrůlku nalijeme šlehačku. Vanilkový lusk podélně rozpůlíme, dužninu nožem vyškrábeme a smícháme ji s cukrem. Cukr přidáme ke smetaně a za stálého míchání (metličkou) ji přivedeme k varu. Poté, co smetana přejde varem, zmírníme oheň a šleháme, dokud smetana nezačne houstnout. Přidáme želatinu, vše prošleháme, ale hmotu už dále nevaříme.
Hotovou hmotu vlijeme do formiček nebo do formy a chladíme v lednici minimálně 3 hodiny.