Kuřecí frikasé

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 velká kuřecí prsa
konzerva malých žampionu
konzerva pokrájeného chřestu -nemusí být
1 velká kyselá okurka nebo kapari
kostka kuřecího bujonu
3/4 litru horké vody
3 lžíce oleje
kelímek sladké smetany nebo zakysané smetany
zelená petrželka
pepř
ocet
cukr na dochuceni omáčky

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na širší nudličky.

  2. Do kastrolu dáme olej a kuřecí nudličky na něm cca 5 minut restujeme.

  3. Když je maso měkké, přidáme kostku kuřecího bujonu a zalijeme horkou vodou.

  4. Chvíli provaříme a pak vmíchame smetanu. Pokud je omáčka řídká přidáme závarek na zahuštění: tři lžíce hladké mouky a trochu vody rozšleháme vidličkou na kašičku. Opět krátce povaříme.

  5. Nakonec do omáčky přidáme ostatní ingredience: žampiony, chřest, kapari, dochutíme octem, cukrem a pepřem, příp. dosolíme-pozor, bujon je už slaný.

  6. Příloha: brambory, rýže, bulgur, houskové knedlíky.Na talíři můžeme omáčku ozdobit posekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!