Kuřecí frikasé
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 velká kuřecí prsa
- konzerva malých žampionu
- konzerva pokrájeného chřestu -nemusí být
- 1 velká kyselá okurka nebo kapari
- kostka kuřecího bujonu
- 3/4 litru horké vody
- 3 lžíce oleje
- kelímek sladké smetany nebo zakysané smetany
- zelená petrželka
- pepř
- ocet
- cukr na dochuceni omáčky
Postup Kuřecí frikasé
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso nakrájíme na širší nudličky.
Do kastrolu dáme olej a kuřecí nudličky na něm cca 5 minut restujeme.
Když je maso měkké, přidáme kostku kuřecího bujonu a zalijeme horkou vodou.
Chvíli provaříme a pak vmíchame smetanu. Pokud je omáčka řídká přidáme závarek na zahuštění: tři lžíce hladké mouky a trochu vody rozšleháme vidličkou na kašičku. Opět krátce povaříme.
Nakonec do omáčky přidáme ostatní ingredience: žampiony, chřest, kapari, dochutíme octem, cukrem a pepřem, příp. dosolíme-pozor, bujon je už slaný.
Příloha: brambory, rýže, bulgur, houskové knedlíky.Na talíři můžeme omáčku ozdobit posekanou petrželkou.