Bůčková roláda se špenátem a játry
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1,5 kg přerostlého bůčku
- sůl
- pepř
- 5 mrkví
- 4 petržele
- 1/4 kedlubny
- 1/4 celeru
- 1/2 l masového vývaru
- sůl (pokud není slaný vývar)
- Náplň:
- 200 g kuřecích jater
- 400 g mraženého špenátu
- 1 cibule
- olej
- sůl
- pepř
- 1/2 lžičky kmínu
- 1 lžíce hořčice
Postup Bůčková roláda se špenátem a játry
Postup přípravy receptu
-
Bôčik rozrežeme na plát a po oboch stranách dobre naklepeme na tenší plát. Osolíme, okoreníme.
Náplň: Na oleji orestujeme narezanú cibuľu, pridáme špenát, osolíme, okoreníme, dochutíme rascou a dusíme asi 5 min. Pridáme na väčšie kúsky narezané pečienky a dusíme, kým nie je zmes hustá. Primiešame horčicu.
Náplň rozotrieme na celý plát mäsa, zrolujeme a previažeme do rolády.
Roládu vložíme do pekáča, obložíme na kolieska narezanou mrkvou a petržlenom a na malé kocky narezaným kalerábom a zelerom. Zalejeme vývarom, zakryjeme alobalom a v rúre pri 150°C pečieme asi 1,5 hod domäkka.
Upečené mäso vyberieme, šťavu so zeleninou dôkladne rozmixujeme. Ak treba, dosolíme. Zelenina šťavu zahustí, ničím iným ju nezahusťujeme.
Roládu narežeme na kolieska a podávame s ryžou (alebo zemiakmi, podľa svojej chuti).