Kapustnica se ztracenými vejci
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 l láku z kyselého zelí
- 400 g kyselého zeli
- 4 vejce
- hrst sušených hub
- 2 klobásy
- 1 cibule
- 1 bobkový list
- 1 lžička hladké mouky
- 1 lžička mleté papriky
- pepř
- olej
- sůl
Postup Kapustnica se ztracenými vejci
Postup přípravy receptu
-
Na oleji orestujeme dobleda nahrájanú cibuľu, pridáme huby a kratúčko orestujeme. Zaprášime múkou, paprikou a pol minúty opäť za stáleho miešania restujeme.
Zalejeme šťavou z kapusty, pridáme kyslú kapustu, bobkový list, na kolieska narezanú klobásu a 15 minút na slabom plameni povaríme. Ak treba, dolejeme trocha vodou, aby kapustnica bola síce hustá, ale nie príliš.
Potom po jednom na malej naberačke opatrne vylejeme do kapustnice vajcia a na slabom plameni necháme 3 min vrieť. Vypneme oheň, zakryjeme polievku a ešte 3 min necháme stáť.
Potom servírujeme, pričom do každého taniera dáme 1 vajce. Podávame s chlebom.