Slovenská kapustnica babiččina
Recepty, PolévkySuroviny
- 500 g kysaného zelí
- 2-3 klobásy (libovější)
- 5 hrstí sušených hub
- 1 velký rajský protlak
- 1 velká cibule
- 1 kelímek 31-33% smetany
- lžička mleté sladké papriky
- lžička kmínu
- 3 bobkové listy
- 3 kuličky nového koření
- 1/2 kostky masoxu
- pepř
- sůl
- asi 2 litry vody
- polohrubá mouka + voda na zahuštění (není nutné)
Postup Slovenská kapustnica babiččina
Postup přípravy receptu
-
Do papiňáku vložíme cibuli nakrájenou na kostičky a všechny ingredience, kromě klobásy a smetany, zalijeme vroucí vodou. Dusíme asi 30 minut.
Nakonec přidáme klobásy nakrájené na kolečka, postupně přidáváme smetanu a krátce povaříme.
Polévka je lepší hustší, můžeme ji zahustit asi dvěma lžícemi polohrubé mouky smíchané s vlažnou vodou. Dosolíme a dopepříme.