Slovenská polévka šajtlava

Recepty, Polévky

Suroviny

500 g hlávkového zelí
300 g brambor
200 g kořenové zeleniny
2 PL sádla
150 -200 g uzené masité slaniny
2 PL hladké mouky
1 cibule
3 -4 stroužky česneku
sůl
pepŕ
majoránka
voda
(celerová, libečková nať)

Postup přípravy receptu

  1. Na 1 PL masti osmažíme polovicu nakrájanej cibule, pridáme pokrájanú kapustu, zemiaky a pokrájanú koreňovú zeleninu. Osolíme, okoreníme čiernym korením a restujeme. Zalejeme vodou a varíme.

  2. Slaninu pokrájame, dáme topiť na druhú lyžicu masti. Keď je dosť vytopená, pridáme druhú polovicu pokrájanej cibule a smažíme. Po chvíli pridáme múku, miešame a osmažíme. Zalejeme studenou vodou a vlejeme do vriacej polievky.

  3. Do polievky pretlačíme cesnak, pridáme majoránku, dobre prevaríme. Ak máme, vhodíme list zeleru alebo ligurčeka (libeček).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!