Pórková polévka s kroupami, celerem a mrkví
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 jarní cibulka
- 1 menší pórek
- 1 PL řepkového oleje (másla)
- 50 g krupek
- 1 hřebíček
- muškátový květ
- sušený libeček
- 150 g celeru nahrubo nastrouhaného
- 100 g mrkve nahrubo nastrouhané
- pažitka
- sůl
- mletý pepř
- sušený medvědí česnek
- voda nebo vývar
- zakysaná smetana
Postup Pórková polévka s kroupami, celerem a mrkví
Postup přípravy receptu
-
Cibulku omyjeme, pokrájíme na kostičky a na oleji (másle) ji necháme zesklovatět. Přidáme propláchlé a osušené krupky, mícháme chvilku a pak podusíme.
Přidáme hřebíček se špetkou usušeného libečku a medvědího česneku, zamícháme a vše zalijeme horkou vodou, vývarem a vaříme na mírném ohni cca 25 minut.
Očištěný pórek pokrájíme na kolečka, celer a omrkev oloupeme a nahrubo nastrouháme.
Přidáme vše do polévky a povaříme ještě dalších 15 minut. Osolíme, opepříme a zdobíme nakonec na talíři zakysanou smetanou. Nezahušťujeme.