Hermelín nakládaný po znojemsku

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

3 Sedlčanské smetanové hermelíny
1 menší čerstvá červená paprika
4 čerstvé okurky nakládačky
1 červená cibule
2 lžíce dýňových semínek
2 lžíce domácí čalamády nebo kysaného zelí
čerstvě namletý pepř
špetka hrubozrnné soli
150 ml slunečnicového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Hermelíny nakrájejte na trojúhelníčky a nechejte chvíli povolit. Mezitím očistěte a oloupejte cibuli, nakrájejte na kolečka. Papriku zbavte jadřinců a nakrájejte na tenčí proužky. Okurky očistěte kartáčkem, slupku nemusíte loupat a pokrájejte na silnější proužky. Čalamádu nechejte v nálevu.

  2. Začněte vrstvit do sklenice. Nejdříve nasypejte vrstvu dýňových semínek, poté prokládejte trojúhelníčky hermelínu, spolu se zeleninou a čalamádou, i s nálevem. Zasypávejte solí, pepřem. Takto střídejte, dokud není sklenice takřka zaplněná. Nakonec zalijte slunečnicovým olejem.

  3. Očištěnou sklenici zavřete a nechejte uležet 2 dny při pokojové teplotě. Pak skladujte v lednici


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!