Hermelín nakládaný po znojemsku
Recepty, Studená kuchyněSuroviny
- 3 Sedlčanské smetanové hermelíny
- 1 menší čerstvá červená paprika
- 4 čerstvé okurky nakládačky
- 1 červená cibule
- 2 lžíce dýňových semínek
- 2 lžíce domácí čalamády nebo kysaného zelí
- čerstvě namletý pepř
- špetka hrubozrnné soli
- 150 ml slunečnicového oleje
Postup Hermelín nakládaný po znojemsku
Postup přípravy receptu
-
Hermelíny nakrájejte na trojúhelníčky a nechejte chvíli povolit. Mezitím očistěte a oloupejte cibuli, nakrájejte na kolečka. Papriku zbavte jadřinců a nakrájejte na tenčí proužky. Okurky očistěte kartáčkem, slupku nemusíte loupat a pokrájejte na silnější proužky. Čalamádu nechejte v nálevu.
Začněte vrstvit do sklenice. Nejdříve nasypejte vrstvu dýňových semínek, poté prokládejte trojúhelníčky hermelínu, spolu se zeleninou a čalamádou, i s nálevem. Zasypávejte solí, pepřem. Takto střídejte, dokud není sklenice takřka zaplněná. Nakonec zalijte slunečnicovým olejem.
Očištěnou sklenici zavřete a nechejte uležet 2 dny při pokojové teplotě. Pak skladujte v lednici