Mleté koule v jogurtovém trojobalu
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 1000 g mletého masa (mix: vepřové + hovězí)
- 4 vařená vejce (natvrdo)
- 1 syrové vejce
- 3-4 stroužky česneku
- špetka uzené papriky
- strouhanka
- 1 malý bílý jogurt
- olej
- petrželka, pažitka, oregano
- sůl, pepř
Postup Mleté koule v jogurtovém trojobalu
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme vejce natvrdo. Vejce oloupeme ve studené vodě hned po uvaření. Mleté maso smícháme se syrovým vejcem, prolisovaným česnekem, přidáme jemně pokrájenou petrželku, oregano a pažitku. Podle potřeby přidáme strouhanku. Masovou směs rozdělíme na pět částí. Navlhčenou rukou připravíme placičky. Vařená vejce oloupeme a dobře zabalíme do masových placiček.
Uhladíme a ze všech stran a spojíme. Jogurt smícháme s uzenou paprikou, solí a vejci. Vyšleháme. Koule obalíme v jogurtové směsi. Necháme cca 2 hodiny v chladu. Nakonec koule obalíme ve strouhance. Mašlovačkou, namočenou v oleji, potřeme všechny připravené koule. Dáme na menší pekáček, pokapaný olejem. Pečeme v rozehřáté troubě na 200 stupňů dozlatova tak, aby maso bylo dobře propečené. Několikrát koule otočíme. Podáváme s bramborovými pečenými tolárky.