Tvarohovo-smetanový dezert s lesním ovocem
Recepty, MoučníkySuroviny
- Krém:
- 2 polotučné tvarohy
- 1 smetana ke šlehání (aspoň 33% tuku)
- 15 g vanilkového cukru s fruktózou (může být i klasický)
- 3 lžíce třtinového cukru
- Ovocný rozvar:
- 400 g lesního ovoce (čerstvé nebo mražené - maliny, ostružiny, rybíz, borůvky, jahody apod.)
- 3 žíce třtinového cukru
- 2 lžičky kukuřičného škrobu
- 2 lžíce vody
- Na ozdobení:
- plátky mandlí
- lyofilizované jahody (nemusí být)
Postup Tvarohovo-smetanový dezert s lesním ovocem
Postup přípravy receptu
-
Vyšleháme smetanu, pak přidáme vanilkový cukr, tvarohy a třtinový cukr a vše důkladně zašleháme do hladkého krému.
Čerstvé nebo mražené ovoce dáme do hrnce a necháme rozvařit, osladíme a zahustíme kukuřičným škrobem rozmíchaným s trochou vody, důkladně mícháme a ještě chvíli necháme provařit. Pak dáme vychladnout.
Mističky naplníme krémem a navrch přelijeme ovocným rozvarem. Posypeme plátky mandlí, případně dozdobíme lyofilizovanými jahodami. Necháme vychladit a uchováváme v ledničce.