Smažené jarní závitky se salátkem
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- Závitky:
- 16 ks rýžových placek
- 1 balení rýžového papíru
- 3 mrkve
- 1/2 hlávky bílého zelí
- 1/2 balení sušeného Jidášova ucha
- 3 PL rybí omáčky
- 2 PL sojové omáčky
- sůl
- pepř
- kokosový olej na smažení
- Salát:
- 1/2 hlávky bílého zelí
- 1/3 balení sušeného Jidášova ucha
- cukr
- sůl
- ocet
- 1 ČL sušeného chilli
- 1 ČL sušeného zázvoru
Postup Smažené jarní závitky se salátkem
Postup přípravy receptu
-
Jidášovo ucho půl hodiny před přípravou namočíme do horké vody a necháme nabobtnat. Mezitím uvaříme rýžové nudle dle návodu. Bílé zelí s mrkví nastrouháme na hrubém struhadle a na pánvi lehce osmažíme. Jidášovo ucho pokrájíme na nudličky (tvrdší středy vyhodíme) a přidáme k zelí a mrkvi. Ke směsi přidáme rybí omáčku, sojovou omáčku a dle chuti sůl/pepř. Ke konci smažení přimícháme rýžové nudle.
Směs balíme do předem namočeného rýžového papíru a smažíme z každé strany na kokosovém oleji cca 2 min.
Salát: Zelí pokrájené na kostičky, 2-3 minutky povaříme v osolené vodě a hned poté zchladíme. Jidášovo ucho nakrájíme na kostičky a smícháme se zelím. Dochutíme cukrem, solí a octem dle chuti. Přidáme lžičku chilli a lžičku sušeného zázvoru. Promícháme a necháme odležet.