Šlehačkové taštičky
Recepty, CukrovíSuroviny
- 450-500 g hladké mouky (kvalita mouky)
- 250 g tuku Zlatá Haná
- 200 ml smetany ke šlehání
- špetku prášku do pečiva
- cukr moučka
- vanilkový cukr na obalení
- švestková povidla
- Jiná náplň:
- mleté vlašské ořechy nebo
- kokos smíchaný s troškou marmelády
Postup Šlehačkové taštičky
Postup přípravy receptu
-
Z mouky, tuku, smetany a prášku do pečiva vypracujeme těsto, dáme do mikroténového sáčku a necháme v chladnu do druhého dne odpočinout.
Druhý den na pomoučněném vále vyválíme asi 1-2 mm silně, vykrajujeme kolečka o průměru 6 cm, plníme povidly (nebo jinou náplní), přehneme a okraje dobře přitiskneme k sobě.
Klademe na plech s pečicím papírem, dáme do předehřáté trouby a na 250°C upečeme do zčervenání.
Vychladlé obalujeme v moučkovém cukru, který jsme smíchali s vanilkovým.
Z tohoto těsta můžeme dělat více druhů cukroví.
1. Vykrajovat kolečka s vykrojeným středem (jako linecké), upéct a vychladlé slepovat máslovým krémem a obalit v cukru.
2. Vykrajovat různé tvary, upéct a vychladlé obalit v cukru.
3. Upéct trubičky, vychladlé plnit bílkovým sněhem nebo pudinkovým krémem.