Pečená pikantní dýně s těstovinami

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

400-500 g dýně
100-120 g chorizo klobásy
tymián nebo jiné oblíbené bylinky
1 větší stroužek česneku
chilli paprička dle chuti
sůl
cca 100 g těstoviny v suchém stavu (wok nudle, široké nudle...)

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou dýni hokaido nebo mexickou pokrájíme na kostky 1,5-2 cm velké, dáme je do olejem nebo máslem vymazané zapékací mísy. K dýni přidáme na plátky pokrájenou chorizo klobásu (nebo salám), jemně nasekanou chilli papričku dle chuti a natrhané lístky bylinek.

  2. Osolíme, promícháme a dáme péct do předehřáté trouby na 190 stupňů do změknutí dýně na skus. Pár minut před koncem pečení vmícháme k dýni jemně nasekaný česnek.

  3. Během pečení chorizo dýně uvaříme těstoviny dle návodu na obalu, scedíme a vmícháme do hotové dýňové směsi, případně ještě dosolíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!