Vepřové kostky se žampiony a rýží
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 500 g vepřových kotlet bez kostí
- 300 g žampiónů
- 150 g rýže
- 3-4 jarní cibulky i s natí
- 3 stroužky česneku
- 2 pol.lžíce sójové omáčky
- olivovíý olej
- sůl, pepř můžete přidat i drcený kmín
Postup Vepřové kostky se žampiony a rýží
Postup přípravy receptu
-
Na rozpálené pánvi s olejem dáme dusit maso nakrájené na kostky.
Mezitím dáme vařit rýži, ale pozor ať se nerozvaří.
Až se maso propeče, přidáme na plátky nakrájené žampiony, podle chuti pepříme, solíme a přidáme trochu kmínu.
Vše necháme tak 10 min. dusit na mírném ohni.
Nakonec vše smícháme s uvařenou rýží, na kolečka nakrájenou jarní cibulkou, podle chuti připepříme a solíme a pro barvu přidáme sojovou omáčku. Podáváme ještě teplé.