Vepřové kostky se žampiony a rýží

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g vepřových kotlet bez kostí
300 g žampiónů
150 g rýže
3-4 jarní cibulky i s natí
3 stroužky česneku
2 pol.lžíce sójové omáčky
olivovíý olej
sůl, pepř můžete přidat i drcený kmín

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpálené pánvi s olejem dáme dusit maso nakrájené na kostky.

  2. Mezitím dáme vařit rýži, ale pozor ať se nerozvaří.

  3. Až se maso propeče, přidáme na plátky nakrájené žampiony, podle chuti pepříme, solíme a přidáme trochu kmínu.

  4. Vše necháme tak 10 min. dusit na mírném ohni.

  5. Nakonec vše smícháme s uvařenou rýží, na kolečka nakrájenou jarní cibulkou, podle chuti připepříme a solíme a pro barvu přidáme sojovou omáčku. Podáváme ještě teplé.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!