Vepřová játra La Alcron

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

200 g vepřových jater
2 lžíce Worchesteru
3 lžíce ostrého kečupu
1 lžička chilli koření (tekutého)
cca 5 stroužků česneku
sůl
pepř
olej
trochu vody

Postup přípravy receptu

  1. Vepřová játra nakrájíme na nudličky a zprudka je orestujeme na oleji ze všech stran. Pak játra přendáme na talíř a přikryjeme je dalším talířem, abychom je udrželi v teple.

  2. Na výpeku z jater orestujeme na plátky nakrájený česnek a dáváme pozor, abychom ho nespálili a nezhořkl.

  3. Když je česnek malinko růžový, přidáme worcester, kečup a čili necháme probublat, aby se chutě spojily. Pak přidáme játra a cca 1/2 dcl vody a ještě malinkou chvilku-asi 3-4 minutky necháme probublávat.

  4. Nakonec osolíme, opepříme podle chuti. Podáváme s rýží, opečenými bramborami, nebo hranolkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!