Vepřová játra La Alcron
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 200 g vepřových jater
- 2 lžíce Worchesteru
- 3 lžíce ostrého kečupu
- 1 lžička chilli koření (tekutého)
- cca 5 stroužků česneku
- sůl
- pepř
- olej
- trochu vody
Postup Vepřová játra La Alcron
Postup přípravy receptu
-
Vepřová játra nakrájíme na nudličky a zprudka je orestujeme na oleji ze všech stran. Pak játra přendáme na talíř a přikryjeme je dalším talířem, abychom je udrželi v teple.
Na výpeku z jater orestujeme na plátky nakrájený česnek a dáváme pozor, abychom ho nespálili a nezhořkl.
Když je česnek malinko růžový, přidáme worcester, kečup a čili necháme probublat, aby se chutě spojily. Pak přidáme játra a cca 1/2 dcl vody a ještě malinkou chvilku-asi 3-4 minutky necháme probublávat.
Nakonec osolíme, opepříme podle chuti. Podáváme s rýží, opečenými bramborami, nebo hranolkami.