Slaný koláč s quinoou a červenou čočkou

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

cca 1 větší hrnek červené čočky
cca 1/3 hrnku červéných quinoa semínek
1 nastrouhaný uzený Bílkoun
80-100 g nastrouhaného eidamu
4 vejce
100 ml mléka
80 g rozehřátého másla
hrst provensálského koření
150 g bezlepkové mouky Jizerka
1/2 čajové lžičky kypřícího prášku bez fosfátů
malá špetka jedlé sody

Postup přípravy receptu

  1. Čočku a quinou uvaříme společně v jednom hrnci doměkka, vaří se stejně dlouho. Červenou čočku není třeba předem namáčet, je rychle uvařená.

  2. Poté smícháme všechny suché ingredience, ve druhé míse prošleháme ty mokré a nakonec spojíme dohromady. Pečeme cca 45 minut na 160°C (horkovzduch).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!