Slaninové knedlíčky s petrželkou

Recepty, Polévky

Suroviny

4 plátky anglické slaniny (60 g)
1 vejce
2 lžičky sušené petrželky
1/4 lžičky soli
1/4 lžičky mletého černého pepře
1 lžíce kukuřičného škrobu
40 g jemné strouhanky

Postup přípravy receptu

  1. Anglickou slaninu pokojové teploty, vejce a sušenou petrželku rozmixujeme společně se solí, mletým pepřem a škrobem.

  2. Směs přendáme do misky, přidáme strouhanku a vařečkou řádně promícháme.

  3. Poté rukou ještě prohněteme a utvoříme bochánek.

  4. Odebíráme z něj malé kousky slaninové směsi a tvarujeme malé knedlíčky.

  5. Knedlíčky vkládáme do polévky dle vlastního výběru.

  6. Jakmile knedlíčky vyplavou, tak je povaříme ještě 3 minuty.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!