Slaninové knedlíčky s petrželkou
Recepty, PolévkySuroviny
- 4 plátky anglické slaniny (60 g)
- 1 vejce
- 2 lžičky sušené petrželky
- 1/4 lžičky soli
- 1/4 lžičky mletého černého pepře
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 40 g jemné strouhanky
Postup Slaninové knedlíčky s petrželkou
Postup přípravy receptu
-
Anglickou slaninu pokojové teploty, vejce a sušenou petrželku rozmixujeme společně se solí, mletým pepřem a škrobem.
Směs přendáme do misky, přidáme strouhanku a vařečkou řádně promícháme.
Poté rukou ještě prohněteme a utvoříme bochánek.
Odebíráme z něj malé kousky slaninové směsi a tvarujeme malé knedlíčky.
Knedlíčky vkládáme do polévky dle vlastního výběru.
Jakmile knedlíčky vyplavou, tak je povaříme ještě 3 minuty.