Slaninové balíčky z tresky tmavé
Recepty, RybySuroviny
- filet z tresky tmavé
- plátky slaniny podle porcí
- máslo
- lžíce oleje
- sůl
- pepř
- petrželka
- citronová šťáva
Postup Slaninové balíčky z tresky tmavé
Postup přípravy receptu
-
Filet nakrájíme na přiměřené porce. Je li tenký, položíme dva kousky na sebe. Tresku pokapeme šťávou z citronu, osolíme a opepříme.
Posypeme petrželkou, položíme tenoučký plátek másla, zabalíme do slaniny. Budou li dva plátky na sobě, dáme máslo mezi ně.
Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje s kouskem másla a balíčky opékáme spojem dolů. Pečeme z každé strany cca 3 minuty, aby maso bylo propečené.
Podáváme se zeleninou nebo různě upravenými brambory. Na talíři balíčky lehce pokapeme výpekem.