Slané koláčky s Pancettou

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

100 g Pancetty (cca 14-16 plátků)
2 rolované pláty listového těsta
mrkev
kořen petržele
cibule
hrášek
1 vejce
kmín
hrubozrnná sůl
kečup

Postup přípravy receptu

  1. Pláty listového těsta rozložíme a za pomoci vykrajovátka nebo velké sklenice vykrájíme 24 plných koleček. Z 16 plných koleček listového těsta vykrojíme malou sklenicí (štamprlkou) vnitřní část, tak aby nám vznikly kroužky.

  2. Na plech dáme pečící papír a nejprve položíme 8 plných koleček těsta. Potřeme rozmíchaným syrovým vejcem, položíme na každé kolečko kroužek z těsta a opětovně natřeme vejcem a položíme poslední kroužek těsta.

  3. Do vzniklého, jakoby listového talířku dáme malou lžičku kvalitního hustého kečupu a na másle podušenou zeleninovou směs (malou lžičku).

  4. Na zeleninovou směs položíme jeden, ale nejlépe dva plátky tence nakrájené Pancetty.

  5. Okraj těsta potřeme rozmíchaným vajíčkem, posypeme přiměřeně celým kmínem a hrubozrnnou solí.

  6. Vložíme do rozehřáté trouby a pečeme do zlatova. Podáváme mírně teplé. Studené nevyzkoušeno jak chutná, neboť nemělo co vystydnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!