Slané koláčky s Pancettou
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 100 g Pancetty (cca 14-16 plátků)
- 2 rolované pláty listového těsta
- mrkev
- kořen petržele
- cibule
- hrášek
- 1 vejce
- kmín
- hrubozrnná sůl
- kečup
Postup Slané koláčky s Pancettou
Postup přípravy receptu
-
Pláty listového těsta rozložíme a za pomoci vykrajovátka nebo velké sklenice vykrájíme 24 plných koleček. Z 16 plných koleček listového těsta vykrojíme malou sklenicí (štamprlkou) vnitřní část, tak aby nám vznikly kroužky.
Na plech dáme pečící papír a nejprve položíme 8 plných koleček těsta. Potřeme rozmíchaným syrovým vejcem, položíme na každé kolečko kroužek z těsta a opětovně natřeme vejcem a položíme poslední kroužek těsta.
Do vzniklého, jakoby listového talířku dáme malou lžičku kvalitního hustého kečupu a na másle podušenou zeleninovou směs (malou lžičku).
Na zeleninovou směs položíme jeden, ale nejlépe dva plátky tence nakrájené Pancetty.
Okraj těsta potřeme rozmíchaným vajíčkem, posypeme přiměřeně celým kmínem a hrubozrnnou solí.
Vložíme do rozehřáté trouby a pečeme do zlatova. Podáváme mírně teplé. Studené nevyzkoušeno jak chutná, neboť nemělo co vystydnout.