Sezamové dělokoule se švestkami
Recepty, CukrovíSuroviny
- 200 g mletých sezamových semínek
- 30 g rýžového sladu
- 20 g medu
- 50 g másla
- 40 g obilného mléka OvesMilk (sušený nápoj)
- 40 g fruktosy (moučkové)
- 16 ks sušených švestek
- hořká čokoláda na obalení
Postup Sezamové dělokoule se švestkami
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny pořádně propracujeme a těsto necháme alespoň 2-3hod uležet.
Potom si ho rozdělíme na 16 dílků a do každého zabalíme švestku.
Vytvarujeme kuličky a dáme do mrazáku zmrznout.
Potom napíchneme na párátko a obalíme v rozpuštěné čokoládě. V ledničce vydrží 3-5dní nebo je můžeme dát do mrazáku a občas si zajít na dobrotu, když nás přepadne mlsná.