Sezamové dělokoule se švestkami

Recepty, Cukroví

Suroviny

200 g mletých sezamových semínek
30 g rýžového sladu
20 g medu
50 g másla
40 g obilného mléka OvesMilk (sušený nápoj)
40 g fruktosy (moučkové)
16 ks sušených švestek
hořká čokoláda na obalení

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny pořádně propracujeme a těsto necháme alespoň 2-3hod uležet.

  2. Potom si ho rozdělíme na 16 dílků a do každého zabalíme švestku.

  3. Vytvarujeme kuličky a dáme do mrazáku zmrznout.

  4. Potom napíchneme na párátko a obalíme v rozpuštěné čokoládě. V ledničce vydrží 3-5dní nebo je můžeme dát do mrazáku a občas si zajít na dobrotu, když nás přepadne mlsná.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!