Zapečený pangas se smetanou a zeleninou
Recepty, RybySuroviny
- 4 plátky pangase
- 2 mrkve
- 2 pórky -menší
- 10 brambor
- koření na ryby
- kmín
- sůl
- olej
- pepř
- 1/2 hrnku smetany
- 150 g tvrdého sýra
Postup Zapečený pangas se smetanou a zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Olejem lehce vymažeme zapékací misku a na dno poskládáme oloupané na plátky pokrájené brambory. Osolíme a okmínujeme je. Na kousku másla osmažíme na kolečka pokrájenou mrkev a pórek. Tuto zeleninovou směs navrstvíme na brambory.
Jednotlivé porce ryby osolíme, okořeníme a položíme na zeleninu. Vše zalijeme smetanou a pečeme v troubě při 200°C asi 40 min. Pak zasypeme postrouhaným sýrem a ještě asi 10 min zapékáme,dokud se sýr neroztaví a nezezlátne.