Černý kuba podle Ivany Gottové

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

50 g hub (půl na půl mražené a čerstvé)
400 g krup středních
30 g tuku
1 cibule
kmín
majoránka
3 stroužky česneku
sůl
pepř
petržel

Postup přípravy receptu

  1. Kroupy pečlivě propereme, dokud není voda čirá. Pak je uvaříme v osolené vodě a scedíme.

  2. V kastrole na tuku osmahneme nadrobno nasekanou cibuli, chuť bude úplně jiná, když přidáme škvarky. Přidáme houby, orestujeme je, pokmínujeme, podlijeme vodou a dusíme, dokud nejsou měkké.

  3. Houby promícháme s kroupami, osolíme, opepříme, okořeníme majoránkou, utřeným česnekem a petrželí. Směs promícháme a rozdělíme do zapékacích misek.

  4. Zapékáme při 180°C tak, aby se na povrchu vytvořila kůrčička.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!