Mrkvičkový krém od Mishky
Recepty, PolévkySuroviny
- 1,5 l zeleninového vývaru
- 200 ml kokosového mléka
- 1 kg mrkve
- 3 větší oloupané brambory
- 1 cibule
- 1 lžíce oleje
- 1 lžička sušeného koriandru
- 5 snítek tymiánu
- tmavý toustový chléb na krutonky
- smetana
- tymián na ozdobu
Postup Mrkvičkový krém od Mishky
Postup přípravy receptu
-
Mrkev oloupeme.
Na rozpáleném oleji necháme zesklovatět nadrobno posekanou cibuli. Přidáme kostičky brambor i mrkve a chvíli opékáme. Zalijeme vývarem a vaříme zhruba 15 minut do změknutí.
Poté rozmixujeme, přidáme mléko, koriandr, lístky tymiánu a podle chuti osolíme i opepříme.
Podáváme s opečenými krutonky, pokapané smetanou s pár lístky tymiánu. Krutonky si připravíme tak, že kostičky toustového chleba opečeme na pánvi. Je ovšem nutné hlídat, protože se snadno spálí.