Sekaná v hořčicové směsi

Recepty, Mleté maso

Suroviny

1 kg mletého masa (vepřové+hovězí nebo jenom vepřové)
150 g slaniny
2 cibule
2 starší rohlíky
100 ml mléka
5 stroužků česneku
3 lžičky čerstvého tymiánu
2 lžíce majoránky
1 lžíce nasekané petrželky
3 lžíce dijonské hořčice nebo plnotučné hořčice
sůl
pepř
Směs k potírání:
3 lžíce dijonské hořčice
3 lžíce 10´ piva
2 lžíce oleje
2 lžíce sladké papriky

Postup přípravy receptu

  1. Nadrobno nakrájenou slaninu opražíme, až vypustí tuk, přidáme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět.

  2. Do mísy dáme mleté maso, přidáme rohlíky, které jsme předtím namočili do vlahého mléka a vymačkali.

  3. Maso rukama pořádně promícháme a přidáme koření. Jakmile maso drží při sobě vyndáme ho z mísy a ještě zpracujeme. Vytvarujeme šišku a uhladíme ji rukou namočenou ve studené vodě.

  4. Pekáč vyložíme pečícím papírem, vložíme sekanou a potřeme připravenou směsí. Pečeme odkryté na 180´C.

  5. V průběhu pečení potíráme směsí a podléváme pivem. Sůl a pepř přidáváme opatrně podle druhu hořčice.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!