Salát z fenyklu a pomeranče s medovo - limetkovou zálivkou
Recepty, SalátySuroviny
- 1 fenykl
- 1 pomeranč
- 1 řapík celeru i se světlými lístky
- 1 mrkev
- 1 červená cibule
- 1 jarní cibulka
- Na zálivku vše podle chuti:
- limetka
- med
- olivový olej
- sůl
- vinný ocet
- pepř
Postup Salát z fenyklu a pomeranče s medovo - limetkovou zálivkou
Postup přípravy receptu
-
Pomeranč okrájíme včetně bílé slupky a vykrájíme z něj mezi žebry měsíčky, které překrájíme na polovinu. Fenykl rozpůlíme, odstraníme košťál a nakrájíme na slabé proužky. Cibuli na kolečka, řapík a jarní cibulku na proužky. Mrkev škrabkou na tenké proužky.
Vše promícháme a nakonec přidáme posekané lístky fenyklu a celeru.
Ze uvedených surovin vymícháme zálivku a salát s ní promícháme.