Rychlý zapečený květák

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 květák
1 ks cibule
1 stroužek česneku
100 g šunka
100 g tvrdý sýr
1 smetana na vaření 12%
1 zeleninový bujón
sůl, pepř
olej na usmažení cibulky a na vymazání pekáče

Postup přípravy receptu

  1. Opereme a uvaříme květák, rozdělený na malé růžičky, v osolené vodě nebo ve vodě s kostkou bujonu. Vaříme 8-10 minut.

  2. Na pánvičce usmažíme nakrájenou cibulku. Přidáme k ní prolisovaný česnek a na malé kousíčky nakrájenou šunku. Už nesmažíme, jen promícháme.

  3. Vymažeme pekáč olejem, dáme scezený květák. Přidáme obsah pánve - osmaženou cibulku, česnek a šunku, včetně zbytku oleje z pánve. Osolíme, opepříme a promícháme.

  4. Zasypeme strouhaným tvrdým sýrem. Zalijeme smetanou. Přiklopené pečeme asi 30 minut na 190°. Pak odkryté ještě asi 10-20 minut do růžova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!