Rychlý zapečený květák
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 květák
- 1 ks cibule
- 1 stroužek česneku
- 100 g šunka
- 100 g tvrdý sýr
- 1 smetana na vaření 12%
- 1 zeleninový bujón
- sůl, pepř
- olej na usmažení cibulky a na vymazání pekáče
Postup Rychlý zapečený květák
Postup přípravy receptu
-
Opereme a uvaříme květák, rozdělený na malé růžičky, v osolené vodě nebo ve vodě s kostkou bujonu. Vaříme 8-10 minut.
Na pánvičce usmažíme nakrájenou cibulku. Přidáme k ní prolisovaný česnek a na malé kousíčky nakrájenou šunku. Už nesmažíme, jen promícháme.
Vymažeme pekáč olejem, dáme scezený květák. Přidáme obsah pánve - osmaženou cibulku, česnek a šunku, včetně zbytku oleje z pánve. Osolíme, opepříme a promícháme.
Zasypeme strouhaným tvrdým sýrem. Zalijeme smetanou. Přiklopené pečeme asi 30 minut na 190°. Pak odkryté ještě asi 10-20 minut do růžova.