Bramborák á la milaaano
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- Bramborák:
- brambory
- hladká mouka
- česnek
- vejce
- majoránka
- olej
- Náplň:
- 2 - 3 plátky vepřové kýty
- pepř
- sojová omáčka
- cibule
- majonéza Hellmanns
- olej
Postup Bramborák á la milaaano
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve oloupeme a nastrouháme na struhadle brambory, přidáme vejce, mouku, sůl, majoránku a prolisovaný česnek.
Upečeme klasický bramborák, nejlepší je péct na co největší pánvi, aby byl bramborák co největší a co nejtenčí (pro snadnější pozdější přehýbání).
Již v průběhu pečení bramboráků si na druhé pánvi rozpálíme menší množství oleje a osmažíme na něm na velmi malé kostičky (max.do 1x1cm) pokrájenou vepřovou kýtu, kterou zhruba po 3 min. zakápneme sójovou omáčkou, opepříme a ještě krátce prohřejeme. Solit snad ani není třeba, protože sójovka dodá slanou chuť.
Cibuli nakrájíme na kostičky a vrhneme se na dokončení.
Na bramborák namažeme tak 2 polévkové lžíce majonézy (Hellmanns je fakt nej nej), dále rozložíme po bramboráku opečenou kýtu a zasypeme syrovou pokrájenou cibulí. Přeložíme na polovinu a ozdobíme třeba snítkou petrželky. Chuť, která se snoubí se všemi ingrediencemi, včetně syrové cibule, je přímo božská, to se nedá popsat, to se musí ochutnat! Přeji dobrou chuť!!!:-)