Rychlé krevetové kari

Recepty, Mořské plody

Suroviny

½ cibule – 25 g
1 lžíce oleje
2 čajové lžičky červené kari pasty
1 čajová lžička rajského protlaku
2 čajové lžičky rybí omáčky
100 g loupaných (předvařených) krevet
70 g cukrového hrášku
limetová šťáva
80 ml kokosového mléka
čerstvý koriandr

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájejte nadrobno. V hrnci rozehřejte olej a cibuli pozvolna restujte dozlatova. Plamen ztlumte na minimum přidejte rajský protlak, kari pastu a míchejte asi 2 minuty. Přilijte rybí omáčku.

  2. Do hrnce přidejte krevety, překrojené cukrové lusky, zakápněte limetou a promíchejte. Podlijte 2 lžícemi vody, přilijte kokosové mléko a vařte asi 2 minuty.

  3. Naservírujte do misky a posypte nasekaným koriandrem. Podávejte s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!