Rychlé krevetové kari
Recepty, Mořské plodySuroviny
- ½ cibule – 25 g
- 1 lžíce oleje
- 2 čajové lžičky červené kari pasty
- 1 čajová lžička rajského protlaku
- 2 čajové lžičky rybí omáčky
- 100 g loupaných (předvařených) krevet
- 70 g cukrového hrášku
- limetová šťáva
- 80 ml kokosového mléka
- čerstvý koriandr
Postup Rychlé krevetové kari
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájejte nadrobno. V hrnci rozehřejte olej a cibuli pozvolna restujte dozlatova. Plamen ztlumte na minimum přidejte rajský protlak, kari pastu a míchejte asi 2 minuty. Přilijte rybí omáčku.
Do hrnce přidejte krevety, překrojené cukrové lusky, zakápněte limetou a promíchejte. Podlijte 2 lžícemi vody, přilijte kokosové mléko a vařte asi 2 minuty.
Naservírujte do misky a posypte nasekaným koriandrem. Podávejte s rýží.