Rizoto s kuřecím masem ve vlastní šťávě
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 60 g jasmínové rýže
- 2 plechovky kuřecí prsa ve vlastní šťávě
- 100 g mrkve
- 50 g cherry rajčat
- 30 g mraženého hrášku
- sůl
- pepř
- chilli koření
- sušený česnek
- sojová omáčka
Postup Rizoto s kuřecím masem ve vlastní šťávě
Postup přípravy receptu
-
Rýži zalijeme 1:2 množstvím vody a vaříme do měkka. Podle potřeby podléváme vodou. Mrkev očistíme, nakrájíme na půlkolečka a uvaříme ve vodě do měkka. Rajčátka nakrájíme na půlky.
Až bude rýže i mrkev hotová, smícháme je a přidáme rajčátka, hrášek a kuřecí maso. Kuřecí maso necháme odkapat, abychom se zbavili přebytečné šťávy a pokrájíme ho na menší kousky. Ty pak přidáme k rýži.
Nakonec rizoto dochutíme solí, pepřem, chilli kořením a sušeným česnekem. Sojovou omáčku přidáme podle chuti (já jsem dala jen kapičku pro zvýraznění chuti).