Tapioka se špenátem a sušenými brusinkami
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 175 g tapiokových perliček
- 1 lžíce olivového oleje
- 100 g listového špenátu
- 3 lžíce sušených brusinek
- 3 lžíce slunečnicových semínek
- 1 lžička provensálského koření
- sůl
Postup Tapioka se špenátem a sušenými brusinkami
Postup přípravy receptu
-
Tapiokové perličky namočíme na 6 hodin do dvojnásobného objemu vlažné vody. Sušené brusinky také na hodinu namočíme, aby nabobtnaly.
Slunečnicová semínka nasucho opražíme na pánvičce. Namočenou tapioku pomocí sítka slijeme a vsypeme do hrnce, ve kterém jsme rozehřáli lžíci olivového oleje. Asi dvě minuty za stálého míchání opékáme.
Poté přidáme listový špenát, brusinky a slunečnicová semínka. Zalijeme asi 1,5 hrnku vody, přidáme provensálské bylinky a osolíme.
Za stálého míchání vaříme do té doby, než tapioka zprůhlední (trvá to asi 7 minut). Podle potřeby můžeme dolít vodu. Na závěr dochutíme solí a případně i bylinkami.