Tapioka se špenátem a sušenými brusinkami

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

175 g tapiokových perliček
1 lžíce olivového oleje
100 g listového špenátu
3 lžíce sušených brusinek
3 lžíce slunečnicových semínek
1 lžička provensálského koření
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Tapiokové perličky namočíme na 6 hodin do dvojnásobného objemu vlažné vody. Sušené brusinky také na hodinu namočíme, aby nabobtnaly.

  2. Slunečnicová semínka nasucho opražíme na pánvičce. Namočenou tapioku pomocí sítka slijeme a vsypeme do hrnce, ve kterém jsme rozehřáli lžíci olivového oleje. Asi dvě minuty za stálého míchání opékáme.

  3. Poté přidáme listový špenát, brusinky a slunečnicová semínka. Zalijeme asi 1,5 hrnku vody, přidáme provensálské bylinky a osolíme.

  4. Za stálého míchání vaříme do té doby, než tapioka zprůhlední (trvá to asi 7 minut). Podle potřeby můžeme dolít vodu. Na závěr dochutíme solí a případně i bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!