Ragú z líček

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

500 g hovězí líčka - byly zmražené
2-3 cibule
3 stroužky česneku
1 větší paprikový lusk
2 rajčata
kousek pórku
1 lžíce rajčatového protlaku
1 lžička mleté papriky - nemusí být
trochu libečku
1 lžíci čerstvého rozmarýnu (-sušeného 1/2 lžíce)
hovězí vývar
1 lžíci hladké mouky
lžíce sádla - nebo oleje
pepř čerstvě mletý
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky, osolíme, promícháme a necháme stát, než usmažíme cibule, nakrájené nadrobno. Pak dáme sporák na maximum, přidáme maso a opečeme ho, teplotu snížíme a dusíme nejprve ve vlastní šťávě, pak zalijeme vývarem, přidáme pepř, nakrájená rajčata, papriku i pórek na menší kousky a dusíme tak dlouho, dokud není maso měkké.

  2. Pak si do malého množství vývaru rozšleháme mouku, ragú zahustíme, doladíme chutě a necháme probublat tak 10 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!