Ragú z líček
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 500 g hovězí líčka - byly zmražené
- 2-3 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 větší paprikový lusk
- 2 rajčata
- kousek pórku
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička mleté papriky - nemusí být
- trochu libečku
- 1 lžíci čerstvého rozmarýnu (-sušeného 1/2 lžíce)
- hovězí vývar
- 1 lžíci hladké mouky
- lžíce sádla - nebo oleje
- pepř čerstvě mletý
- sůl
Postup Ragú z líček
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky, osolíme, promícháme a necháme stát, než usmažíme cibule, nakrájené nadrobno. Pak dáme sporák na maximum, přidáme maso a opečeme ho, teplotu snížíme a dusíme nejprve ve vlastní šťávě, pak zalijeme vývarem, přidáme pepř, nakrájená rajčata, papriku i pórek na menší kousky a dusíme tak dlouho, dokud není maso měkké.
Pak si do malého množství vývaru rozšleháme mouku, ragú zahustíme, doladíme chutě a necháme probublat tak 10 minut.