Krůtí játra na pepři, hrubozrnné hořčici s uzeným a žampiony
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 700 g krůtích jater
- 2 šalotky
- 250 g uzeného špeku
- 250 g žampionů čerstvých (nebo jedna konzerva)
- 2 lžíce papriky
- 1 lžíce hrubozrnné hořčice
- 1 lžička kmínu
- 2-3 lžíce mouky pol.
- 2 stroužky česneku
- olivový olej
- sůl
- pepř
- 1 l masového vývaru (nebo voda a gelový bujon)
Postup Krůtí játra na pepři, hrubozrnné hořčici s uzeným a žampiony
Postup přípravy receptu
-
Krůtí játra očistíme, odblaníme a nakrájíme na menší kostky, šalotku a uzený špek nakrájíme na kostičky, žampiony oloupeme, nakrájíme na plátky a česnek prolisujeme. Vývar nebo vodu s bujonem ohřejeme a uzené kostičky s žampiony zlehka orestujeme, jen chvíli, aby uzené zůstalo měkké.
V kastrolku osmažíme na oleji šalotku do sklovita, přidáme játra a restujeme ze všech stran, až jsou játra nekrvavá, světlá a téměř měkká.
Přidáme kmín, papriku, česnek, opepříme a zamícháme. Posypeme moukou po celé ploše, jako bychom cukrovali, znovu pořádně promícháme (bude to hodně husté), rychle zalijeme bujonem a mícháme, až se vše spojí v omáčku.
Přidáme hořčici, pepř, uzené kostičky s žampiony a už jen krátce povaříme. Ochutnáme a je-li potřeba, až nyní dochutíme solí.
Servírujeme zdobené nějakou zeleninou a jako příloha může být rýže, těstoviny, bramboráčky i brambory. Já volila hráškovou tarhoňu.