Krůtí játra na pepři, hrubozrnné hořčici s uzeným a žampiony

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

700 g krůtích jater
2 šalotky
250 g uzeného špeku
250 g žampionů čerstvých (nebo jedna konzerva)
2 lžíce papriky
1 lžíce hrubozrnné hořčice
1 lžička kmínu
2-3 lžíce mouky pol.
2 stroužky česneku
olivový olej
sůl
pepř
1 l masového vývaru (nebo voda a gelový bujon)

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí játra očistíme, odblaníme a nakrájíme na menší kostky, šalotku a uzený špek nakrájíme na kostičky, žampiony oloupeme, nakrájíme na plátky a česnek prolisujeme. Vývar nebo vodu s bujonem ohřejeme a uzené kostičky s žampiony zlehka orestujeme, jen chvíli, aby uzené zůstalo měkké.

  2. V kastrolku osmažíme na oleji šalotku do sklovita, přidáme játra a restujeme ze všech stran, až jsou játra nekrvavá, světlá a téměř měkká.

  3. Přidáme kmín, papriku, česnek, opepříme a zamícháme. Posypeme moukou po celé ploše, jako bychom cukrovali, znovu pořádně promícháme (bude to hodně husté), rychle zalijeme bujonem a mícháme, až se vše spojí v omáčku.

  4. Přidáme hořčici, pepř, uzené kostičky s žampiony a už jen krátce povaříme. Ochutnáme a je-li potřeba, až nyní dochutíme solí.

  5. Servírujeme zdobené nějakou zeleninou a jako příloha může být rýže, těstoviny, bramboráčky i brambory. Já volila hráškovou tarhoňu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!