Podzimní houbová polévka
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 50 g lesních hub (čerstvých nebo i sušených)
- 1 ks mrkve
- 1/4 ks celeru
- 1 ks cibule
- 1 ks bobkového listu
- špetka soli
- špetka pepře
- čerstvý rozmarýn
- 100 g másla
- 200 g krup
- 1,2 l vody
- 1 kostka zeleninového bujónu
Postup Podzimní houbová polévka
Postup přípravy receptu
-
Očištěné houby nakrájejte (dají se použít i sušené, bez namáčení předem), oloupanou mrkev a celer nakrájejte na tenké proužky, oloupanou cibuli nakrájejte najemno.
Na másle nechte zesklovatět cibuli, přidejte mrkev, (houby pokud máte čerstvé), celer a 5 minut restujte.
Zalijte vodou, přidejte kostku bujónu, bobkový list (sušené houby) a vařte 10 minut. Přidejte propláchnuté kroupy, nasekaný rozmarýn a vařte 15-20 minut.
Podle chuti osolte a opepřete a můžete servírovat.