Desatero
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 500 g kuřecích prsíček nebo vykostěných stehen bez kůže
- sůl
- 1 vejce na 1 až 2 řízky (já použila 2 na mé množství)
- 1 polévková lžíce Solamylu na 1 až 2 řízky (já použila 2 na mé množství)
- olej
- česnek dle chuti
- minimálně 10 druhů koření:
- paprika
- pepř
- kmín
- kari
- zázvor
- Worcester
Postup Desatero
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsíčka či stehna nakrájíme na menší plátky, můžeme naklepat, osolíme a vložíme do marinády, kterou jsme si udělali z výše uvedených surovin. Fantazii se u koření meze nekladou.
Necháme odležet minimálně jeden den - čím víc, tím líp.
Maso opékáme na trošce oleje na pánvi. Spolu s masem nabíráme i marinádu, aby nám vytvořila pěknou krustičku. Podáváme s jakkoli upravenými bramborami-