Kuřecí maso na kořenové zelenině s rajčaty
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 400 g kuřecích prsou
- 1 lžička oleje - 5 g
- 100 g mrkve
- 50 g petržele
- 40 g celeru
- 35 g cibule
- 200 g pasírovaných loupaných rajčat - steril
- sůl
- tymián nebo divoké koření - bobkový list
- pepř
- nové koření
- 10 g hladké mouky - 10 g
- 100 polotučného mléka
- na doslazení trošku přírodního sladidla ze stévie
Postup Kuřecí maso na kořenové zelenině s rajčaty
Postup přípravy receptu
-
Kořenovou zeleninu i s cibulí nakrájíme na menší kousky a elektrickým sekáčkem na potraviny rozsekáme na drobno - drť.
Kuřecí prsa si nakrájíme buď na nudličky, ale spíš doporučuji plátky.
Osolíme a prudce orestujeme z obou stran na lžičce oleje.
Přidáme nasekanou zeleninu, koření, zhruba 200 ml vody a dusíme zhruba 15 minut.
Pak maso vyjmeme, zeleninu ještě rozmixujeme ponorným mixérem, vše zahustíme záklechtkou - rozšleháme lžíci mouky ve vodě, naředíme dle potřeby a zvolna provařujeme za občasného promíchání zhruba 20 minut.
Ke konci přidáme mléko a úplně na závěr maso, aby se prohřálo.