Fazolová pánev s klobásou a vejci

Recepty, Luštěniny

Suroviny

400 g konzerva červených fazolí v nálevu
400 g konzerva loupaných krájených rajčat
2 pikantní klobásy
1 cibule
3 stroužky česneku
2 lžíce oleje
50 -70 g slaniny
2 lžičky mleté papriky
3-4 vejce
oregano
bazalka
špetka chilli
špetka cukru
pepř
sůl
jarní cibulka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek nakrájíme na drobno, slaninu na kostky. Slaninu opečeme na oleji, přidáme cibuli a po zrůžovění i česnek.

  2. Klobásky nakrájené na kolečka přidáme do pánve a po krátkém opečení přisypeme papriku. Zamícháme a vlijeme rajčata.

  3. Přidáme všechno koření, osolíme a vaříme asi 10 minut. Přisypeme scezené fazole a prohřejeme. Pánev dochutíme cukrem, chilli a vyklepneme vejce.

  4. Pánev přikryjeme a necháme vejce zvolna ztuhnout tak, aby žloutky zůstaly měkké. Nakonec vše posypeme zelenou natí cibulky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!