Roláda z mletého masa, plněná špenátem, sýrem a slaninou
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 600 g mix mletého masa (vepřové a hovězí)
- 2 stroužky česneku
- čerstvá majoránka
- sůl, pepř
- strouhanka podle každého
- 2 vejce
- Na náplň a obalení masové sekané:
- 200 g plátků zauzené slaniny
- 150 g šunky
- 150 g čerstvého baby špenátu
- 10 plátků tvrdého sýra (eidam, ementál)
- Na pečení:
- voda (vývar)
- 1 cibule
- špetka uzené papriky
- olej
Postup Roláda z mletého masa, plněná špenátem, sýrem a slaninou
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso smícháme s utřeným česnekem se solí, vejcem, majoránkou, strouhankou a pepřem. Dobře promícháme.
Mokrou rukou připravené mleté maso rozprostřeme na alobal na plechu. Na rozprostřené mleté maso poklademe plátky šunky, na šunku položíme plátky sýra a nakonec plátky sýra posypeme opranými lístky špenátu. Maso zavineme pomocí alobalu.
Na druhý plát alobalu poklademe hustě přes sebe plátky uzené slaniny, na které položíme masovou roládu se šunkou, sýrem a špenátem a zavineme. Pečeme s alobalem na plechu s trochou vody v předehřáté troubě na 180 stupňů.
Po cca 30 minutách roládu z alobalu opatrně vyjmeme, šťávu z alobalu slijeme na plech s masem. Přidáme pokrájenou cibulku. V hrnku smícháme uzenou papriku s kapkou oleje a vývarem a roládu potíráme touto voňavou směsí. Pečeme dozlatova. Podáváme s brambory.