Roláda z mletého masa, plněná špenátem, sýrem a slaninou

Recepty, Mleté maso

Suroviny

600 g mix mletého masa (vepřové a hovězí)
2 stroužky česneku
čerstvá majoránka
sůl, pepř
strouhanka podle každého
2 vejce
Na náplň a obalení masové sekané:
200 g plátků zauzené slaniny
150 g šunky
150 g čerstvého baby špenátu
10 plátků tvrdého sýra (eidam, ementál)
Na pečení:
voda (vývar)
1 cibule
špetka uzené papriky
olej

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso smícháme s utřeným česnekem se solí, vejcem, majoránkou, strouhankou a pepřem. Dobře promícháme.

  2. Mokrou rukou připravené mleté maso rozprostřeme na alobal na plechu. Na rozprostřené mleté maso poklademe plátky šunky, na šunku položíme plátky sýra a nakonec plátky sýra posypeme opranými lístky špenátu. Maso zavineme pomocí alobalu.

  3. Na druhý plát alobalu poklademe hustě přes sebe plátky uzené slaniny, na které položíme masovou roládu se šunkou, sýrem a špenátem a zavineme. Pečeme s alobalem na plechu s trochou vody v předehřáté troubě na 180 stupňů.

  4. Po cca 30 minutách roládu z alobalu opatrně vyjmeme, šťávu z alobalu slijeme na plech s masem. Přidáme pokrájenou cibulku. V hrnku smícháme uzenou papriku s kapkou oleje a vývarem a roládu potíráme touto voňavou směsí. Pečeme dozlatova. Podáváme s brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!