Baba Ghanoush
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 2 lilky
- 2 stroužky rozetřeného česneku
- olivový olej
- 1-2 lžíce tahini
- citronová šťáva
- sůl
- mletý pepř
- libovolně - krájená petrželová nať, rajčata, chilli papričky
Postup Baba Ghanoush
Postup přípravy receptu
-
Lilky upečeme nasucho v troubě, párkrát propíchnuté vidličkou. Chcete-li jako já péct bez propichování, doporučím lilek vložit do hrnce s poklicí a takhle upéct - kdyby náhodou horkem praskl, nezašpiní celou troubu. Ještě horké je u stopky nařízneme a stáhneme pruh kůžičky. Lžící pak vydlabeme všechnu dužninu do připravené misky a rozmělníme (můžeme rozmixovat).
K lilkům přidáme všechny ostatní suroviny, dobře promícháme a zakápneme olivovým olejem. Podáváme s obyčejnými plackami nebo jako přílohu ke grilovanému masu.