Řezy s čokojogurtovým krémem, hroznovým vínem a ostružinami
Recepty, MoučníkySuroviny
- korpus: 6 vajec
- 6 pl krupicového cukru
- 3 pl hladké mouky
- 2 pl polohrubé mouky
- 1 pl gustinu
- 1 pl oleje
- 1 pl kakaa
- 1/2 prášku do pečiva
- špetka soli
- krém: 1000 g smetanového jogurtu MAX
- 1 ks šlehačka 33%
- 200 ml vlažné vody
- 2 ks želatinový ztužovač Dr. Oetker
- 100 g jahodová čokoláda, nebo bílá
- 300 g hroznové víno prořezané na ploviny
- 100 g ostružiny
- 2 pl moučkový cukr
- 1 pl citronové šťávy
- čiré želé Dr Oetker 1 ks - není nutné
Postup Řezy s čokojogurtovým krémem, hroznovým vínem a ostružinami
Postup přípravy receptu
-
Oddělíme bílky a žloutky. Do bílků dáme špetičku soli a šleháme v míse asi 1 minutu potom přidáme cukr a šleháme do tuha. Přidáme žloutky a lžíci oleje a prošleháme.
Do hmoty ručně přidáme prosátou mouku s gustinem a prášek do pečiva a rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě. Já jsem pekla na 200°C asi 15 minut. Každá trouba peče jinak tak se řiďte svou troubou.
Po upečení a vychladnutí korpusu na plech vyložený čistým papírem otečíme plát a sundáme pečicí papír.
Připravíme si krém. Do 200 ml vlažné vody vsypeme ztužovače a šleháme asi 30 sec. Pak přidáme 2 ks jogurtů prošleháme a přidáme ušlehanou šlehačku s nastrouhanou čokoládou a lžící citronové šťávy. Podle chuti přisladíme. Já jsem 2 pl lžíce moučkového cukru přimíchala.
Polovinu krému natřeme na korpus a na to rozložíme poloviny hroznového vína a ostružiny.
Mírně zamáčkneme do krému a rozetřeme druhou polovinou krému. Uhladíme a dáme do ledničky vychladit asi 30 minut.
Připravíme si čiré želé Dr. Oetker dle návodu. Ještě teplým želém poléváme naběračkou v tenké vrstvě povrch krému.
Dáme vychladit do ledničky nejlépe přes noc. Řeza nakrájíme a podáváme.