Ratatouille - francouzská restovaná zelenina

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 větší lilek
1 cuketa
1 větší červená paprika
cca 5 rajčat
(lilek, cuketa, paprika a rajčata by měla být zastoupena v pokrmu stejným dílem)
2 cibule (já dala jednu červenou a jednu bílou)
3 stroužky česneku
hrst posekaných čerstvých bylinek:
rozmarýn
tymián
oregáno
sůl
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Všechnu zeleninu včetně cibule nakrájíme na přibližně stejně velké díly (ne příliš malé, cca 2x2 cm), česnek na plátky.

  2. Při přípravě ratatouille je důležité postupně opékat každou zeleninu zvlášť. Takže nejprve rozpálíme na pánvi olej a opečeme lilek pěkně dohněda.

  3. Vyjmeme do připravené misky a pokud nám vpil všechen olej, trošku na pánev přilijeme.

  4. Teď restujeme papriku, opět vyndáme k lilku, restujeme cuketu a dáme opět k již odložené zelenině.

  5. Nakonec osmažíme cibuli, pak přihodíme česnek, necháme zavonět a rajčata. Ta jenom párkrát přehodíme.

  6. Na pánev vrátíme všechnu zeleninu, posypeme bylinkami a osolíme.

  7. Promícháme, prohřejeme a můžeme podávat. Zelenina musí zůstat na skus křupavá, nesmíme ji rozvařit. Proto se každá zelenina připravuje zvlášť a věřte, že je to velký rozdíl, pokud všechnu zeleninu restujete zvlášť nebo dohromady.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!