Přírodní řízky z obří pýchavky
Recepty, HoubySuroviny
- 1 obří pýchavka (nebo část)
- máslo, olej olivový na smažení
- Marináda:
- olivový olej
- sůl
- pepř
- sójová omáčka podle porcí (na 2 půlky plátu 1 lžíce sójovky = 1 porce)
- trošku hořčice podle chuti (cca necelé půl lžičky na 1 porci)
- Heinz kečup podle chuti (1 rovná lžíce na 1 porci)
- 1 lžíce grilovacího koření nebo steakové koření na více porcí
Postup Přírodní řízky z obří pýchavky
Postup přípravy receptu
-
Ingredience na marinádu smícháme v misce, můžeme olíznout metličku a eventuálně doochutit podle svého.
Pýchavku nakrájíme na 2 cm široké pláty. Každý plát překrojíme na půl, sloupneme kůži. Každou porci natřeme marinádou z jedné strany a dáme na pánev s rozehřátým olejem nenatřenou stranou.
Smažíme pomalu, po otočení přidáme kousek másla. Více porcí snese i druhou pánev, aby těšící se strávníci dlouho nečekali. Jako přílohu je možné použít vařené brambory s máslem. Já dělala čerstvě vykopané, předvařené brambory neloupané, na plechu posolené, pocákané olejem a posypané bylinkami ze zahrádky, v troubě na180°C-200°C pečené minimálně 30 min.