Tagliatelle s olivami a houbami

Recepty, Těstoviny

Suroviny

5 lžic olivového oleje
4 stroužky česneku
1 červená cibule
2 hrsti sušených hub (z našich lesů)
2 hrsti oliv
4 velká rajčata zbavená slupky
čerstvé oregano
1 chilli paprička
sůl
hrubě mletý pepř černý
Domácí těstoviny Tagliatelle (2 porce):
20 dkg semolinové mouky
2 vejce
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Sušené houby si předem namočím do studené vody. Pak je přecedíme.

  2. Na pánev si dám olej, osmažím na něm česnek nakrájený na plátky, cibuli na půlkolečka, nasekanou papričku. Přidám houby, rajčata nakrájená na kousky, olivy nakrájené na půlky, část čerstvého oregana a podusím, aby změkly houby.

  3. Mezitím si uvařím těstoviny v osolené vodě, scedím a přimíchám je k připravené směsi. Osolím, opepřím a lehce vmíchám čerstvé lístky oregana.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!