Tagliatelle s olivami a houbami
Recepty, TěstovinySuroviny
- 5 lžic olivového oleje
- 4 stroužky česneku
- 1 červená cibule
- 2 hrsti sušených hub (z našich lesů)
- 2 hrsti oliv
- 4 velká rajčata zbavená slupky
- čerstvé oregano
- 1 chilli paprička
- sůl
- hrubě mletý pepř černý
- Domácí těstoviny Tagliatelle (2 porce):
- 20 dkg semolinové mouky
- 2 vejce
- sůl
Postup Tagliatelle s olivami a houbami
Postup přípravy receptu
-
Sušené houby si předem namočím do studené vody. Pak je přecedíme.
Na pánev si dám olej, osmažím na něm česnek nakrájený na plátky, cibuli na půlkolečka, nasekanou papričku. Přidám houby, rajčata nakrájená na kousky, olivy nakrájené na půlky, část čerstvého oregana a podusím, aby změkly houby.
Mezitím si uvařím těstoviny v osolené vodě, scedím a přimíchám je k připravené směsi. Osolím, opepřím a lehce vmíchám čerstvé lístky oregana.