Kuřecí prsa pečená s česnekem, doplněná restovaným chřestem a chřestovým dipem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsa
olivový olej
hrubá sůl
lžička Country koření
4 větší brambory
2 celé paličky česneku
2 větvičky rozmarýnu
hrubě mletý pepř
250 g zeleného chřestu
plátek másla
100 g pomazánkového másla
4 listy medvědího česneku
odkrojky stonků chřestu

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, potřeme olejem, okořeníme Country kořením a dáme na chvíli odpočinout. Brambory omyjeme, osušíme a rozkrojíme na čtvrtiny. Z česnekových paliček odstraníme vrchní slupky a seřízneme svrchu v 1/3.

  2. Do zapékací mísy dáme trochu olivového oleje, vložíme maso, brambory, česnek a rozmarýn, lehce osolíme hrubou solí a čerstvě mletým pepřem, přikryjeme alobalem a dáme péct na 20-25 minut do trouby rozpálené na 220°C.

  3. Chřest omyjeme, osušíme, odkrojíme na délku cca 15 cm. Odkrojky (příliš dřevnaté odstraníme, ale u hodně mladého chřestu by být neměly) a medvědí česnek rozmixujeme spolu s pomazánkovým máslem, dle chuti dosolíme.

  4. Z upečeného masa odstraníme alobal a dáme pod gril na 250°C (či horní ohřev trouby) na 10-15 minut zapéct (získat barvu). Na pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a másla a krátce (2-3 minuty) restujeme chřest.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!