Kuřecí prsa pečená s česnekem, doplněná restovaným chřestem a chřestovým dipem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kuřecí prsa
- olivový olej
- hrubá sůl
- lžička Country koření
- 4 větší brambory
- 2 celé paličky česneku
- 2 větvičky rozmarýnu
- hrubě mletý pepř
- 250 g zeleného chřestu
- plátek másla
- 100 g pomazánkového másla
- 4 listy medvědího česneku
- odkrojky stonků chřestu
Postup Kuřecí prsa pečená s česnekem, doplněná restovaným chřestem a chřestovým dipem
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, potřeme olejem, okořeníme Country kořením a dáme na chvíli odpočinout. Brambory omyjeme, osušíme a rozkrojíme na čtvrtiny. Z česnekových paliček odstraníme vrchní slupky a seřízneme svrchu v 1/3.
Do zapékací mísy dáme trochu olivového oleje, vložíme maso, brambory, česnek a rozmarýn, lehce osolíme hrubou solí a čerstvě mletým pepřem, přikryjeme alobalem a dáme péct na 20-25 minut do trouby rozpálené na 220°C.
Chřest omyjeme, osušíme, odkrojíme na délku cca 15 cm. Odkrojky (příliš dřevnaté odstraníme, ale u hodně mladého chřestu by být neměly) a medvědí česnek rozmixujeme spolu s pomazánkovým máslem, dle chuti dosolíme.
Z upečeného masa odstraníme alobal a dáme pod gril na 250°C (či horní ohřev trouby) na 10-15 minut zapéct (získat barvu). Na pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a másla a krátce (2-3 minuty) restujeme chřest.