Přírodní kotlety s fenyklem a jablkem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 vepřové kotlety bez kosti
- 1 fenykl
- 1 větší jablko Granny Smith
- 150 ml bílého suchého vína
- sůl
- pepř
- olivový olej
- balsamico Crema
Postup Přírodní kotlety s fenyklem a jablkem
Postup přípravy receptu
-
Kotlety mírně naklepeme, osolíme, opepříme a na stranách nařízneme. Fenykl očistíme a nakrájíme na menší kousky. Jablko zbavíme jadřince a taky nakrájíme.
V pánvičce rozehřejeme lžíci olivového oleje, přidáme fenykl, mírně osolíme, podlijeme vínem a dusíme do vyvaření vína. Krátce před koncem přidáme jablko a společně doděláme. Obojí má zůstat na skus. V druhé pánvi rozehřejeme trochu oleje, vložíme připravené kotlety a opečeme dozlatova
Fenykl s jablkem rozdělíme na talíře, zakápneme balsamicem a doplníme kotletami. Podáváme např. s bagetou.