Delikatesní bramborový salát s červenou řepou a šalvějí

Recepty, Saláty

Suroviny

1 kg brambor vařených ve slupce
1 ks menší červená řepa
1 sklenice nakládané zeleniny ve sladkokyselém nálevu (do bramb. salátu)
1/2 konzervy sterilované kukuřice
1 malá konzerva sterilovaného hrášku
4 ks sterilovaných okurek
3 ks cibule středně velké
1 ks cibule červená
250 ml majolky
3 ks vejce vařená natvrdo
1 hrst šalvěje nakrájená najemno
200 g salámu měkkého (junior - není podmínkou, dělám i bez něj)
1 lžička pepř mletý černý
1 lžička soli

Postup přípravy receptu

  1. Řepu vaříme asi 1 hodinu v osolené vodě v tlakovém hrnci.

  2. Brambory vaříme také asi hodinu (nejlépe varný typ A na salát).

  3. Smícháme ještě teplé brambory se sterilovanou zeleninou a ostatními surovinami, nakonec přidáme řepu, nakrájenou na kostičky. Dobře promísíme a okořeníme.

  4. Nakonec přidáme majolku a šalvěj.

  5. Nakrájenou cibuli spaříme horkou vodu, aby ztratila svou ostrost. Necháme rozležet a případně dosolíme a dochutíme. Řepy by nemělo být příliš, aby svou barvou a chutí nepřehlušila ostatní ingredience.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!