Delikatesní bramborový salát s červenou řepou a šalvějí
Recepty, SalátySuroviny
- 1 kg brambor vařených ve slupce
- 1 ks menší červená řepa
- 1 sklenice nakládané zeleniny ve sladkokyselém nálevu (do bramb. salátu)
- 1/2 konzervy sterilované kukuřice
- 1 malá konzerva sterilovaného hrášku
- 4 ks sterilovaných okurek
- 3 ks cibule středně velké
- 1 ks cibule červená
- 250 ml majolky
- 3 ks vejce vařená natvrdo
- 1 hrst šalvěje nakrájená najemno
- 200 g salámu měkkého (junior - není podmínkou, dělám i bez něj)
- 1 lžička pepř mletý černý
- 1 lžička soli
Postup Delikatesní bramborový salát s červenou řepou a šalvějí
Postup přípravy receptu
-
Řepu vaříme asi 1 hodinu v osolené vodě v tlakovém hrnci.
Brambory vaříme také asi hodinu (nejlépe varný typ A na salát).
Smícháme ještě teplé brambory se sterilovanou zeleninou a ostatními surovinami, nakonec přidáme řepu, nakrájenou na kostičky. Dobře promísíme a okořeníme.
Nakonec přidáme majolku a šalvěj.
Nakrájenou cibuli spaříme horkou vodu, aby ztratila svou ostrost. Necháme rozležet a případně dosolíme a dochutíme. Řepy by nemělo být příliš, aby svou barvou a chutí nepřehlušila ostatní ingredience.